Bárdosi: Amíg van bennem tűz, csinálom

2009.03.03. 10:35 Módosítva: 2009.03.03. 10:35
Bárdosi Sándor még sokáig akar az MMA-ban harcolni, de ha befejezi, akár a birkózásban is szívesen dolgozna. Az egykori olimpiai ezüstérmes birkózó és szumóvilágbajnok úgy érzi, megtalálta a sportágat, amiben minden benne van, amit szeret.

Bárdosi Sándor alig több mint egy perc alatt legyőzte ellenfelét a szombati FSPU Hungary K1 gálán. A birkózó olimpiai ezüstérmes és szumóvilágbajnok sportoló azonnal letámadta a horvát Miroslav Scibrant, aki fojtás miatt 1 perc 7 másodperc után feladta a küzdelmet.

„Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, és nagyon komolyan vettem a felkészülést. Ez kifejezetten jól sikerült, ezért tudtam gyorsan nyerni” – mondta Bárdosi az Indexnek.

„Ebben a sportban nincsenek olyan buta szabályok, mint a jelenlegi birkózásban, de minden benne van, amit szeretek” – mondta, de azt kiemelte, mint egykori birkózónak itt is a földharc tetszik neki.

bardosi

A fanyalgókkal sem foglalkozik, úgy véli, nem azért nyert idén már másodszor egy perc alatt, mert gyengék az ellenfelei. Sokkal inkább annak tudja be gyors sikereit, hogy önmaga számára is szokatlanul komolyan készül.

A korábbi sportágaiban szerzett alapokat itt mind tudja hasznosítani, és a hétvégi rendezvény hangulata is feldobta. „Azért dolgozom, hogy sportolhassak. Ezt szeretem, ehhez értek. Olyan jól nem keresek vele, hogy a Rózsadombon vegyek villát.”

Még nem tudja, mihez kezd az aktív sport befejezése után, de ez még nem is foglalkoztatja. Véleménye szerint Növényi Norbert jó példa, hiszen 52 évesen világbajnokként vonult vissza.

„Ameddig van bennem tűz, csinálom. Utána akár itt, akár a birkózásban szívesen dolgoznék, de ez még soká lesz” – mondta Bárdosi, aki nem titkolja, egyik legfontosabb célja, hogy Japánban, a sportág őshazájában is megmutathassa tudását.

Bárdosi Sándor

 Születési hely és idő: Budapest, 1977.04.29.

Végzettség: gimnázium
Magasság: 173 cm
Súly: 88 kg
Aktív sportpályafutás kezdete: 1985
Nevelőedző: Hoffman Géza
Egyesületei: Bp. Honvéd; BVSC-Ganz; Váci Forma SE; Hungarian Top Team
Versenyszám: birkózás kötöttfogás 76 és 85 kg; szumó 85 kg; MMA