Nem lőttünk akciógólt Szlovákiának

2009.04.07. 22:05 Módosítva: 2015.05.20. 05:30

A Borsodi Futsalkupa második napján magabiztosan és jól játszva simán kikaptunk 4-1-re, helyzeteinket nem használtuk ki, a szlovákok annál inkább.

Kozma Mihály szövetségi kapitány a keddi, horvátok elleni győztes meccs után megint keverte a sorokat, a kamasz átlagéletkorú szlovák válogatott ellen Szente helyett Sivák kezdett az első sorban, Balázs helyett Tóth védett.

Az első gólt a vendégek szerezték, egy kipattanót lőttek a jobb felső sarokba, a végig nagyon jól védő Tóth nem tehetett a gólról, a védők annál inkább. A hátrány ellenére a magyar csapat dominált, a hétfői horvát-meccsel ellentétben a második sor is jól játszott.

A kapusok az első tíz percben nem kaptak lövést, két komoly magyar helyzet is volt, az erősödő nyomás ellenére a gól nem jött össze. Az első soros Kovacsics jól játszott centerben, Lódi és Gyurcsányi mélységi passzokkal próbálták megjátszani. A 11. percben négy kapura lövésünk is volt, kitámadtunk az egyenlítésért, a szlovákok egyszer kontráztak egy eladott labdával, kihagyták.

Sokat játszott a válogatott második sora, sokat birtokolták a labdát, eredménytelenül. A 17. percben Kozma kapitány a pálya széléről kiabálva kért csapatjátékot, a szlovákok beszorultak a hatosukra, de mindent kivédekeztek, a szünetre maradt az 1-0.

A második félidő 2. percében kontragólból már 2-0 volt oda, belejöttek a szlovákok, egyre pontosabban és higgadtabban játszottak. Kozma megint megkeverte a sorokat, Sivák és Szente egyszerre volt a pályán.

Teljes erővel támadtunk, a szlovákok néha kirúgdosták a labdát. A 30. percben kapufát lőttünk, két perccel később egy üres kapuig kijátszott kontrából 3-0-ra elhúzott Szlovákia.

Hét perccel a vége előtt, a 33.-ban Kozma Mihály lehozta a kapust, a csapatkapitány Szente vette fel a megkülönböztető mezt, állandó emberelőnyben játszhattunk.

Percekig szinte csak nálunk volt a labda, az legjobb sorunk játszott, jöttek a helyzetek, kimaradt mind. Három perccel a vége előtt egy kezezésért megítélt büntetőt Lódi lőtt be, 3-1.

Maradt a vészkapusos felállás, a 36. percben egy labdavesztés után a szlovákok saját kapujuk elől gólt ívelve állították be a végeredményt.

A magyar válogatott tulajdonképpen jól játszott, végig irányította a meccset, ennek ellenére csúnyán kikapott Szlovákiától.

"A vereség mindig fájó, most különösen, mert nagyon akartunk, sokat támadtunk, de a befejezések nem sikerültek – nyilatkozta a mérkőzés után Kozma Mihály szövetségi edző. – Akcióinkat a szlovákok eredményesen kontrázták meg, tegnapi győzelmünk után talán túl könnyedén vettünk ezt a meccset. Szerdán Brazília ellen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy eredményesen zárjuk a tornát.

A keddi program másik meccsén a világbajnok brazil csapat 3-0-ra verte Horvátországot.

Szerdai program

Horvátország-Szlovákia, 18 óra
Magyarország-Brazília, 20 óra