Talmácsi elszállt az utolsó katari teszten

2009.04.08. 10:21
Véget ért a tesztelés időszaka, vasárnap Katarban elkezdődik a gyorsaságimotoros-vb, ahol a 250-esek között indul Talmácsi Gábor. Az utolsó teszt nem sikerült jól, ennek ellenére a 125-ös világbajnok reméli, hogy a futamon az elsőötbe tud kerülni.

A kedd esti teszteléssel véget ért a felkészülési időszak a 2009-es gyorsaságimotoros-világbajnokságra, melynek első futamát vasárnap rendezik Katarban. Az idén már 250 kcm-es motorral versenyző Talmácsi Gábor - a menedzsmentjétől származó információ alapján - a keddi tréning végén elcsúszott, de nem sérült meg. A beszámoló szerint a losaili pályán a tapadással gyakran meggyűlik a bajuk a motorosoknak, amikor a sivatag felől fúj a szél, finom homokréteg kerül az aszfaltra.

A keddi edzésnap a hétfőihez hasonlóan három etapból állt, ezek között volt kombinált edzés is a 125-sökkel. Talmácsi az első szakaszban, amikor kisebb motorok is köröztek a pályán, a harmadik leggyorsabb időt érte el (2.01.962 perces idővel), majd a 250-esek időmérőjén a tizedik helyen zárt (2.01.772).

A nap utolsó edzésén igyekezett még gyorsabb lenni, próbált az előtte haladó szélárnyékában haladni, de az egyik kanyarban kicsúszott alóla az Aprilia. Se neki, se motorjának nem esett baja, aktuális legjobb köridején viszont már nem tudott javítani, így a 12. hellyel (2.02.289) búcsúzott a teszttől.

"Túl vagyunk az utolsó hivatalos teszten, most már az első verseny jön - kezdte összegzését Talmácsi, a 125 kcm-es kategória 2007-es világbajnoka. - Nagyon sokat szenvedtünk a motor beállításával, nagyon sok beállítást kipróbáltunk, talán kicsit elvesztünk az erdőben, nem tudtuk, hogy hol a kiút. A végén próbáltam menni egy gyors kört, de lehet, hogy kihűltek a gumijaim, mert az egyik féktávon elcsúszott a motor eleje.

Szerencsére nem lett bajom, csak a ruhám horzsolódott le. Sajnálom, hogy negatívan fejeztem be a napot, de hiszek abban, hogy a ritmusom, amit tudtam hozni a tesztek folyamán, megfelelő. Jó lenne ott lenni az első öt között a versenyen" - mondta Talmácsi az MTI-nek.