Kővágó edző nélkül, de jó formában

2009.04.28. 16:42

Kővágó Zoltán ott szeretné kezdeni az idei szezont, ahol ősszel abbahagyta, azaz 65-67 méteres eredményeket remél. Az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető maga irányítja edzéseit.

Kővágó május 8-án Katarban kezdte volna az idényt, de az a verseny elmarad. Így május 23-án, Halléban lép először dobókörbe, illetve május 16-ára tervez egy háziversenyt.

"Szeretném megbeszélni klubommal, a Honvéddal, hogy rendezzen egy tesztversenyt, ahol fel tudom mérni, hol tartok - mondta az MTI-nek a 30 éves Kővágó. - Jó állapotban érzem magam, komoly munka van mögöttem, de igazából majd versenyen derül ki minden. Ott szeretném folytatni, ahol ősszel abbahagytam, azaz 65-67 méter körüli dobásokkal."

Kővágó edző nélkül készül, de ez nem újdonság számára: "A korábbi években is sokszor rá voltam szorulva, hogy egyedül készüljek. Most önmagam irányítom az edzéseket, szaktanácsadóként Széchenyi József doktor, volt olimpiai ötödik diszkoszvető segít. Tavaly egyik edzőmmel sem hozta meg a várt eredményt az együttműködés. Én láttam a hiányosságokat, az olimpia után befoltoztam ezeket a lyukakat, s azok az őszi versenyeim sikerültek a legjobban, a Világdöntőben például negyedik lettem, alig lemaradva a dobogóról."

Az athéni játékokon második, tavaly Pekingben viszont a selejtezőben búcsúzott Kővágó 66-69 méter körül szeretné állandósítani formáját. "Bár sokat változott a nemzetközi mezőny, s jönnek fel a fiatalok, de ha a berlini világbajnokságon 67-69 méter körül tudok dobni, elégedett leszek. Azt még nem tudom, ez milyen helyezéshez lesz elég. Az olimpián 2004-ben 67 métert dobtam, ha ennél jobbat érek el, akkor minden rendben van." (MTI)