Hetedszer rendezik meg az Enternet Golf Sztár Gálát

2009.09.09. 13:26

A jövő héten, csütörtöktől szombatig hetedik alkalommal rendezik meg az Enternet Golf Sztár Gálát a Pólus Palace Thermal Golf Klubban, mely ekkor ad otthont a II. szuperbajnokságnak is, ahol a legjobb hazai profi játékosok és oktatók mérik össze tudásukat.

„Amikor hét évvel ezelőtt elindult ez a sorozat, a golf még egy igencsak lesajnált sportág volt, mára ez szerencsére megváltozott, hála többek között ennek a sorozatnak is” – nyilatkozta az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Lajtai Péter főszervező.

A sztárok versenyében sportolók, színészek, énekesek lépnek majd a zöld gyepre, így ott lesz Kovács Ágnes olimpiai- világ- és Európa-bajnok úszó mellett Temesvári Andrea, Fábián László, Dávid Kornél, aztán a Kossuth-díjas Gálvölgyi János, illetve Ferenczi György, Péter Szabó Szilvia, Csomor Csilla, Gesztesi Károly és Király Viktor is.

„Ötödik alkalommal veszek részt ezen a bajnokságon, akkor még nem igazán játszottam, az volt az első alkalom – mondta Kovács Ágnes. – Már régen is tetszett a játék, de akkor az úszás miatt nem volt időm. Azóta eljutottam oda, hogy már egy-egy amatőrversenyen is el tudok indulni. Nagyon élvezem minden percét a golfnak, hogy kint lehetek a természetben, hogy mozoghatok. Sokan azt gondolják, ez nem sport, pedig egy 18-lyukas pályán közel kilenc kilométert kell gyalogolni.”

A sztárok pénteken vágnak neki, míg a profik már csütörtökön megkezdik szereplésüket. Az érdeklődők a csütörtöki és a pénteki versenynapot ingyen tekinthetik meg.. (MTI)