Felavatták a Kiss László Sportuszodát Százhalombattán

2009.12.16. 19:58

A férfiaknál Gyurta Dániel, a nőknél pedig Verrasztó Evelyn nyerte a csillagszóró elnevezésű évzáró viadalt, amelyet a legjobb hazai úszók részvételével rendeztek meg a százhalombattai városi sportuszodában, s amely szerda óta Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának nevét viseli. A névadó ünnepséggel párhuzamosan megrendezett viadalt a városi önkormányzat kétmillió forinttal támogatta,  a győztes mindkét nemnél 320 ezer forintot kapott.

Kiss László, a névadó meghatottan fogadta a jókívánságokat, és magyarázatul hozzáfűzte: "Mégsem keresztelnek el az emberről minden nap uszodát."

A szövetségi kapitány elmondta, hogy 30 éve jár a battai uszodába, ezer szálon kötődik a városhoz. "Itt vannak a barátaim, a Duna-parton mindenki ismer, csodálatos az érzés és roppant büszke vagyok az elismerésre. Ez a csúcselismerés azután, hogy - Vezér Mihály polgármester és az önkormányzat segítségével - a város már korábban díszpolgárávAz úőaá avatott."

Kiss László 1991 óta áll a női válogatott élén és a kapitányi pozíciót 1997 óta tölti be mindkét nemzeti csapatnál. A sikerkapitány ünneplésére eljött számos tanítványa, köztük az ötszörös egyéni olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina és a Sydneyben aranyérmes Kovács Ágnes is.