Indycar-tömegbaleset az első kanyarban

2010.03.17. 01:12 Módosítva: 2010.03.17. 01:17
Nem indult zökkenőmentesen a 17 futamos Indycar Series 2010-es nyitánya vasárnap, a brazíliai Sao Paulóban. Rögtön a kezdő körben Marco Andretti és Mario Moraes összeütközött, Moraes kocsija felmászott az amerikaiéra. Mindketten megúszták, de a versenyből kiestek.

Rossz időben kezdődött a Sao Pauló-i verseny, már az időmérőket is félbe kellett szakítani. Gyenge és poros aszfalton rajtolt a vasárnapi futam, mely rögtön az első kanyarban tömegbalesetet hozott: Moraes Andrettivel ütközött, kocsija felmászott a másik tetejére, kettejükön kívül még három autó csúszott ki.

„Nagy volt a por és már az első kanyarban nagy fékezések voltak. Én is próbáltam lassítani, kicsúszott a kocsi hátulja, nem tudtam irányítani” - mondta Moraes a baleset után.

A két versenyző épségben megúszta, mindkét autó totálkáros lett, kiestek a versenyből, amit később több mint fél órára az eső miatt is meg kellett állítani.

A futamot végül Will Power nyerte Ryan Hunter Reay és Vitor Meira előtt. A tavalyi győztes, Dario Franchitti csak hetedik lett, a 24 indulóból 15-en teljesítették a 61 kört.

A sorozat következő állomása két hét múlva a floridai St. Petersburgban lesz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport