Szeged ismét kajak-kenu vb-t rendezhet

2010.04.10. 17:32 Módosítva: 2010.04.10. 17:32

Szeged rendezheti 2013-ban a síkvízi világbajnokságát - döntött szombaton, budapesti ülésén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa, a Board.

A Maty-éri pálya az 1998-as és 2006-os viadalt követően immár harmadszor lehet házigazdája az olimpiai programban is szereplő síkvízi versenyek vb-jének. A rendezési jogra még Moszkva, a portugáliai Montemor kandidált, de mindketten visszaléptek, így Szeged egyhangú szavazással győzött. Győr a 2012-es maratoni vb-ért szállt harcba, de végül alulmaradt Romával szemben.

"Olimpiai évben mindig reflektorfénybe kerül itthon a sport és ezen belül a kajak-kenu is, és azért szálltunk harcba a 2013-as síkvízi világbajnokságért, mert szerettük volna lendületben tartani a sportágat. Reményeink szerint az újabb vb jó indítása lehet majd a következő ötkarikás ciklusnak - mondta a szegedi sikerrel kapcsolatban az MTI-nek Schmidt Gábor, a hazai szövetség főtitkára, hozzátéve, hogy a győri vereség miatt ugyanakkor az egyik szemük sír, a másik pedig nevet. - El kell ismerni, hogy Róma sajátos vonzerővel bír, meggyőződésem, hogy ez döntött, nem pedig a pályázatok tartalma, hiszen Győr anyagában sem volt semmi kivetnivaló. Úgy érzem, hogy ez esetben a jobban csengő név nyert."
Idén a lengyelországi Poznanban, jövőre pedig a franciaországi Vichyben lesz a síkvízi vb, majd következik a londoni olimpia, 2013-ban aztán Szeged, 2014-ben pedig Moszkva lesz a házigazda.