Nehéz ellenfelek a röplabda európai kupákban

2010.06.19. 14:23

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) luxemburgi központjában elkészítették a CEV-kupa és a Challgenge-kupa sorsolását mindkét nem esetében. A férfiaknál a Kaposvár a lengyel Rzeszow, a Kecskemét pedig az osztrák hotVolleys ellen kezd.

A Kaposvár ellenfele, az Asseco Resovia Rzeszow néhány nappal ezelőtt jelentette be ifj. Grózer György leigazolását. A kiváló ütőjátékos – aki feladóposzton Európa legjobbjai közé tartozik – Budapesten született, majd a Vasas és a Dunaferr után játszott a Kaposvár együttesében is, tagja volt a korosztályos és a felnőtt magyar válogatottnak is (29 meccs). Ezután német állampolgár lett, 2002-2008 között a Moerser SC együttesét erősítette, a német nemzeti együttessel (39 meccs) Európa-bajnoki ötödik, majd hatodik helyet szerzett, s Euroliga-aranyérmet nyert. A Friedrichshafen színeiben játszott a Bajnokok Ligájában.

A lengyeleknél játszik az olasz Matej Cernic, valamint a szerb válogatott Ivan Ilics, valamint a közelmúltban megfiatalított lengyel nemzeti együttes tagjai közül Wojciech Grzyb, Mateusz Mika és Jakub Peszko, és a világbajnoki ezüstérmes sikercsapatból a liberó, Krzysztof Ignaczak

Kaposváron egyelőre nem alakult még ki a végleges keret a következő szezonra. Az biztos, hogy Kaszap Tamás, Németh Ferenc, Nagy József, Csoma Krisztián, Szabó Alpár, Hoboth Ákos, Kántor Sándor és Dömötör Lajos marad, Koch Róbert, a szerb Vojiszlav Szkorics, valamint Bánhegyi István távozik, Kovács I Zoltán, ifj. Schulcz István és ifj. Laszczik Iván sorsa kérdéses, egy magyar válogatott játékossal pedig már csak az aláírása van hátra. Az első mérkőzést november közepén rendezik Lengyelországban, a visszavágót pedig egy héttel később Kaposváron.

A Kecskemét szintén a CEV-kupa első fordulójában kezd, első ellenfele az osztrák Aon hotVolleys Wien lesz. A bécsi csapat régi ismerőse a magyar együtteseknek, hiszen állandó résztvevője a Közép-európai Ligának (korábban Interliga), és a CEV-kupában tavaly például éppen a Kaposvárt búcsúztatta. Az osztrák együttes kerete sem áll még össze, egyelőre csak a hazai játékosok névsora publikus, és még az új edzőt sem nevezték ki a következő idényre. A CEV-kupa első fordulójában búcsúzó csapatok a Challenge-kupában folytatják nemzetközi szereplésüket.