Kiss több mint hét érmet remél az úszó Eb-n

2010.07.05. 13:21

A magyar úszóktól a 2006-os budapesti Eb össztermésénél, a hét éremnél (2, 1, 4) többet remél a válogatott szövetségi kapitánya az augusztus 9. és 15. között esedékes margitszigeti kontinensviadalon. Kiss László az e heti, egri országos bajnokság alkalmából tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban Cseh Lászlótól, Gyurta Dánieltől és Hosszú Katinkától vár sokat az Eb-n, de kellemes meglepetést szerezhet Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá a Cseh mellett induló vegyesúszó, akár Kis Gergő, akár Verrasztó Dávid jusson is a döntőbe.

A szakvezető külön említette még a 4x200 méteres női gyorsváltót, amely szerinte szintén felállhat az Eb-dobogóra. A szerdától szombatig tartó egri ob-ról Kiss László elmondta, hogy 35 egyesületből legalább 210 úszó próbál szerencsét, s ez az utolsó alkalom az Eb-csapatba kerülésre.

A margitszigeti versenyek előtt tartják a balatonfüredi nyíltvízi viadalokat, amelyeken a magyar hosszútávúszók közül Risztov Éva, az egykori kiválóság érheti el a legjobb eredményt. „Bízom benne, hogy Éva érmes lesz a Balatonon” - monda a kapitány.

Gyárfás Tamás, a honi úszószövetség és az Eb szervezőbizottságának elnöke arról beszélt, hogy a hivatalos kezdőnapja a kontinenstalálkozónak augusztus 5-e lesz, amikor az Eb fővédnökeként az időközben köztársasági elnökké választott MOB-elnök, Schmitt Pál nyitja meg a sportági csúcseseményt. Emellett Budapest-Vidék vízilabda meccset is rendeznek, amelyen a magyar válogatott keretét osztja két részre Kemény Dénes szövetségi kapitány.