Magyar testépítő követi Schwarzeneggert

2010.08.06. 20:46
A sportág csúcsa a Mr. Olympia verseny, amit 45 éve rendeznek meg, Németh István idén első magyarként jutott be. A magyar bodybuilder azt mondja, nehéz dolga lesz, de az első ötben szeretne végezni.

Németh István, magyar testépítő a Tampa Pro nevű amerikai versenyen végzett a második helyen, így kvalifikálta magát a Mr. Olympiára, ami a sportág legrangosabb versenye, Arnold Schwarzenegger hétszer nyerte meg.

Németh 2006 óta indul az Egyesült Államokban, először kvalifikálta magát, az első magyar, akinek sikerült.

1999-ben kezdett el edzeni, 2002 óta versenyez, három éve profi testépítő, akkor, 23 évesen a világ legfiatalabb profija volt.

"Ezért kezdtem el edzeni 11 évvel ezelőtt, mindig is ez volt az egyik álmom. Arra különösen büszke vagyok, hogy én leszek az első magyar" - mondja.

Mivel gyerekkori álma volt, és a versenyeket is Amerikában rendezik, Németh egy éve véglegesen kiköltözött Floridába.

Szeretne a legjobb ötbe kerülni, bár tudja, nehéz lesz: "A főbb vetélytársaim mind ismert veteránok, és 8-10 évvel idősebbek nálam, de minden erőmmel azon leszek, hogy a top5-ben végezhessek, ami az első évben hatalmas eredmény lenne."

A Mr. Olympiát 1965 óta rendezik meg évente, a legtöbbször Lee Haney és Ronnie Coleman nyert (nyolcszor), Arnold Schwarzenegger héttel a második. A 2010-es verseny szeptember 24-25-én lesz Las Vegasban.