Összekaptak az amerikai síszépségek

2010.02.25. 14:38
Julio Mancusónak nem tetszik, hogy minden csapattársa, Lindsey Vonn körül forog az amerikai válogatottban. Vonn nem érti a vádakat, de azért megsértődött.

A Lindsey Vonn bukásával végződött női óriásműlesiklás után kisebb balhé van az amerikai csapatban. A Vonnt követő címvédő Julia Mancusót megállították, újra kellett mennie, így második siklása érthetően nem sikerült jól: csak a 18. lett, zokogva rohant el a sajtó elől.

Bár Vonn sajnálkozott az eset miatt, Mancuso a Sports Illustratednek úgy nyilatkozott, a válogatott szereplése egy népszerűségi versenyre emlékeztet, ami rosszat tesz a csapatnak.

Julia Mancuso és Lindsey Vonn a dobgón
Julia Mancuso és Lindsey Vonn a dobgón

„Nehéz kihozni magadból a maximumot, miközben vannak, akik mindig a középpontban akarnak lenni. A versenyek utáni csapatértekezleteken olyan érzésem van, hogy ha Lindseynek rossz napja volt, akkor az egész csapatnak rossz napja volt” – mondta Mancuso.

Vonn válaszul úgy fogalmazott, nagyon bántják társa szavai, akivel kislánykora óta együtt versenyez. „Tudom, hogy csalódott és dühös, és talán rám is mérges, de nem azért estem el, hogy őt akadályozzam. Jól mentem, sajnálom én is, hogy buktam, de elfogadom, hogy így történt.”

Vonn hozzátette, minden amerikai sikernek örül, így nagyon boldog volt Mancuso két vancouverben szerzett érme miatt, és biztosította csapattársát, hogy továbbra is mellette áll.

A hölgyek az olmpia mellett annak szépségversenyében is egymás ellen indulnak.