Három sportoló kapott egy-egy millió forintot

2011.05.24. 14:21

Az úszó Kapás Boglárka és a cselgáncsozó Mészáros Anett, valamint a paralimpikon Vereczkei Zsolt lett a K&H megújult kártyatámogatási programjának díjazottja. Mindannyian egymillió forinttal gazdagodtak - derült ki az esemény keddi sajtótájékoztatóján, amelyen elhangzott, a pénzintézet már nyolcadik alkalommal nyújt egyösszegű támogatást a kiválasztott sportolóknak.

A bank - amely tíz éve a Magyar Olimpiai Bizottság pénzintézete - minden 1000 forint értékű Visa Classic kártyás vásárlás után egy forintot különít el a MOB és a Magyar Paralimpiai Bizottság javára. Az összeget félévente ítéli oda az említett három szervezet képviselőiből és sportújságírókból álló zsűri két MOB- és egy MPB-kerettag számára. A MOB-jelöltek között a megújított programban létrehoztak egy reménység kategóriát, itt végzett az élen Kapás Boglárka. Az idei év következő díjazottjairól a szurkolók dönthetnek ősszel.

Kapás Boglárka két aranyérmet nyert a tavaly első alkalommal megrendezett ifjúsági olimpián, majd a felnőttek között is letette névjegyét, második lett a rövidpályás Eb-n 800 m gyorson. A tavaly az Év sportolója választáson harmadik helyen végzett Mészáros Anett ezüstérmet szerzett a tokiói judo-vb-n, emellett további két vb-éremmel és Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet. Az úszó Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok, az elmúlt évben pedig a második helyen végzett 50 m háton a paraúszó-vb-n, így kvótát szerzett a londoni paralimpiára.