Megint összetörte magát a svájci pilótanő

2011.06.21. 07:22

Könnyebb sérülésekkel megúszta hétvégi balesetét a 22 éves svájci Simona de Silvestro: az Indy-sorozatban szereplő HVM Racing pilótája a Miwaukee-ban rendezett versenyen falnak csapódott, a szemközti betonterelő állította meg. Elővigyázatosságból kórházba szállították, megröntgenezték, de minden rendben volt, így ki is engedték.

Silvestro egy éven belül harmadszor szenvedett balesetet. Tavaly júniusban a texasi texasi IndyCar-futamon gyulladt ki az autója, négyen rángatták ki a lángoló kocsiból. Nem sokon múlott az élete, az esetnél a tűzoltók sem álltak a helyzet magaslatán.

Idén május 19-én az indianapolisi verseny időmérőjén úszott meg hasonló durva bukást. Bőven 300 kilométer/óra feletti sebességnél műszaki hiba miatt kocsija keresztbe fordult, keményen a falnak csapódott, majd a levegőbe emelkedett, és a tetején landolt. Sokáig csúszott, amíg megállt, de ezúttal gyorsan jött a segítség, a pilótanőt hamar kihúzták az égő roncsból.

Silvestro az idei Indy-sorozatban a 17. helyen áll, kétszer is be tudott kerülni a legjobb tízbe, az első futamon, a floridai St. Petersburgban a negyedik lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport