Hatvankét férfi induló az öttusa Eb-n

2011.07.28. 10:24

Két csoportban összesen hatvanketten küzdenek csütörtökön azért, hogy bejussanak a szombati férfi döntőbe az öttusázók angliai Európa-bajnokságán. A tét ezúttal a szokásosnál nagyobb, ugyanis a finálé résztvevői közül nyolcan olimpiai kvótát szereznek.

A magyar csapatot a 2009-ben egyéni világbajnok Marosi Ádám, az idén a Világkupa-döntőn aranyérmes - és ezzel már ötkarikás részvételi lehetőséghez jutott - Kasza Róbert, valamint Demeter Bence alkotja, az egyéni induló Tibolya Péter. A sorsolás alapján Marosi és Tibolya az A, Kasza és Demeter pedig a B csoportba került. Előbbiek vívással kezdenek, aztán úsznak, utóbbiak számára fordított a menetrend, végül a mezőnynek mindkét fele a kombinált számban versenyez. A program magyar idő szerint 18 óra körül zárul.

A Londontól délkeletre fekvő Gillingham Medway Park nevű sportközpontjában minden egy helyen van, az uszoda és a vívóterem mellett, az atlétikai centrumban alakították ki a lovas pályát, jelölték ki a futópályát, illetve építették fel a lőteret.