Augusztus 7-én lesz a PORT.hu Öbölátúszás Balatonfűzfőn

2011.07.29. 17:17

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team a sajtóban tévesen megjelent híradásokkal szemben nem augusztus 13-án, hanem augusztus 7-én, vasárnap rendezi a hagyományos országos bajnokságait is magában foglaló öbölátúszást, de ezúttal a szélvédett fűzfői öbölben.

A versenyre Balatonfűzfő és Balatonalmádi között kerül sor PORT.hu Öbölátúszás néven - tájékoztatta Németh Zsolt szervező pénteken az MTI-t.

Ekkor - augusztus 7-én - a hagyományos 3,5 km mellett 5,5 km-es távon, utánpótlás és felnőtt, valamint szenior korosztályokban rendezik meg a bajnokságokat, ahol az amatőrök is rajthoz állhatnak, mivel itt az olimpiai ötpróba 2012 sorozat állomásaként próbapontokat lehet szerezni.

A verseny házigazdája a sanghaji úszó-világbajnokságon 25 kilométeren meglepetésre bronzérmet szerzett Gercsák Csaba lesz. Mellette a szervezők meghívták és köszöntik a vizes vb-n szerepelt többi helyezett sportolót is.

A PORT.hu Öbölátúszás kiírása és további fontos információk a www.obolatuszas.hu lapon találhatók.

Németh Zsolt elmondta, mivel a versenyre a Balaton legvédettebb öblében kerül sor, és minden szélviszonyra van ideális útvonaltervük, nem is tervezik a halasztást, mivel a vízhőmérséklet várhatóan ideális lesz augusztus 7-én.

Németh Zsolt hozzátette: "Hosszútávúszó sportágunk 1992 óta évről-évre a Balatonon rendezi országos bajnokságait, melyet most is a Balatonon PORT.hu Öbölátúszás névvel Balatonfűzfő-Balatonalmádi között szervezünk 2011. augusztus 7-én. Erre a versenyre, erre a napra engedéllyel rendelkezünk a hasonló nevű, de csak a következő heti esőnapi foglalással rendelkező, soha még eseményt sem szervező magánszeméllyel szemben, akivel feltehetően a megtévesztő honlap miatt többen összekeverték eseményünket! Az interneten megjelentetett félrevezető tartalmak miatt pedig az engedélyező és a fogyasztóvédelmi-gazdasági hatóságokhoz fordulunk."