Miskolcon lesz a salakmotoros páros Eb elődöntője

2011.08.22. 12:23 Módosítva: 2011.08.22. 13:58

Miskolc ad otthont szombaton 15:30 órától a salakmotoros páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének, melyen hét nemzet, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország, Dánia és Magyarország csapata küzd a fináléba jutást jelentő dobogós helyezésekért.

A magyar együttes kijelölését a négyszeres egyéni országos bajnokra, Nagy Róbertre bízta a szakágvezetés. A csapatvezető vasárnap közös tréninget tartott az élversenyzők számára, majd ezt követően nevezte meg azt a két versenyzőt, akire számít a népkerti Speedway Arénában, illetve kijelölte a tartalékot is.

„Tabaka József és Magosi Norbert lesz a két főversenyzőnk, míg Szatmári Lászlót tartalékként nevezem. Magosi a szombati Debrecen Nagydíjon kézsérülést szenvedett, ezért nem vett részt a miskolci gyakorláson, de úgy tűnik, szombatra teljes értékű versenyző lesz, így bizalmat szavaztam neki. Amennyiben Magosi nem vállalhatja a szereplést, akkor Szatmári előlép főversenyzővé, és Benkő Roland lesz a tartalék” - mondta Nagy Róbert, aki akkor lesz elégedett, ha a magyar alakulat kiharcolja az indulási jogot a szeptember 17-i, lengyelországi döntőre.