Optimista a magyar rg-kapitány

2011.10.03. 10:39

Sinkó Andrea szövetségi kapitány összességében pozitívan értékelte azt a teljesítményt, amelyet a magyar ritmikus gimnasztikázók nyújtottak a szeptember 25-én zárult montpellier-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

„Optimistán tekintünk a jövőbe, nagyon bízunk Vass Dóra olimpiai kvótájában, és szeretnénk a csapatot is tovább építeni. Vass edzőjével egyébként sokat beszélgettünk, néhány helyen januárig átalakítjuk, megnehezítjük a gyakorlatokat, hogy szakmailag még egy szinttel feljebb kerüljünk” - idézte a magyar szövetség honlapja Sinkó Andreát.

A vb-n Vass Dóra az egyéni összetett fináléban a 20. helyen végzett, így versenyben maradt az olimpiai indulási jogért, melyet a januári londoni tesztversenyen szerezhet meg. Ez a helyezés egyébként nemcsak Vass pályafutásának legjobb eredménye, hanem 16 év óta a magyar ritmikus gimnasztikában sem volt ilyen jó helyezés.

A Hauser Judith, Topic Dária, Buda Júlia, Kohlhoffer Fanni, Korom Anna, Katona Barbara, Miklós Dominika, Szkokán Mónika alkotta együttes kéziszer-csapat hibátlan gyakorlatai ellenére a 14. helyen végzett összetettben, ezzel pedig elszálltak az olimpiai reményei. Az együttes tagjaival Sinkó Andrea szövetségi kapitány megbeszélte a történteket, s megegyezett velük abban, hogy mindezek után megpróbálnak előretekinteni.