Magyar sikerek a szlovákiai lábtoll-labda Eb-n

2012.08.27. 11:18

A magyar versenyzők mind a hét számot megnyerték a szlovákiai Királyhelmecen rendezett 5. lábtoll-labda Európa-bajnokságon, így Szlovákiát és Németországot megelőzve elhódították a Nemzetek Kupáját.

A mob.hu-n olvasható hétfői beszámoló szerint a férfiaknál egyéniben a címvédő Tóth Gábor kilencedik Eb-aranyát nyerte, párosban Herczeg Gáborral kiegészülve győzött, hármasban pedig Becskereki Sándor csatlakozott hozzájuk, s így diadalmaskodtak.

Női egyéniben Mile Alexandra megvédte címét, párosban Ézsiás Kitti és Makai Gréta szerzett aranyérmet, hármasban pedig az Ágoston Rebeka, Ézsiás, Joó Anett, Makai összeállítású együttes nyert.

Vegyes párosban Herczeg és Ézsiás nehezen ugyan, de megverte a hazai közönség előtt szereplő duót a döntőben, s így a hetedik számban is magyar aranyérem született.

Az európai szövetség (SFE) közgyűlése az Eb ideje alatt ülésezett, s további négy évvel meghosszabbította Fehér János alelnök megbízatását.

A lábtoll-labda az 1990-es években terjedt el Magyarországon. Az általában teremben játszott játék célja, hogy a speciális - tollból készült - labda a szabályoknak megfelelően a háló felett úgy kerüljön át az ellenfél térfelére, hogy a rivális azt ne tudja visszaadni.