K1-világbajnok a 17 éves magyar lány

2012.09.18. 14:02
Éltető Daniella már öt stílusban nyert világbajnokságot, a szlovákiai döntőben ellenfele feladta a meccset.

Világbajnoki címet szerzett Éltető Daniella a szlovákiai WAKO K1-világbajnokságon - adta hírül Budomagazin. A 17 éves tokaji lány ezzel már öt stílusban vb-győztes.

A 65 kg-os kategória elődöntőjében az orosz Diana Kalatyevát verte egyhangú pontozással, ellenfelére kétszer is rászámoltak a 3x2 perces meccsen. A döntőben is orosz ellenfelet kapott, de Krisztina Filatova már második menetben feladta a mérkőzést, miközben rászámoltak, edzője bedobta a törölközőt.

„Örülök, hogy újra oroszok ellen sikerült bizonyítanom egy ilyen nagyszabású eseményen. Úgy érzem, hogy az első ellenfelem sokkal jobban helytállt és képzettebb volt, mint a honfitársa a döntőben, így az első körben bemelegítésként jó pörgőset bunyózhattam - mondta Éltető a győztes meccs után. A fiatal versenyző Facebook-oldalán is megköszönte a szurkolóktól kapott bíztatást. „Jó volt újra a ringben a magyar zászlót lobogtatni. Köszönöm a magyar szurkolótábornak és a csapatnak az óriási biztatást és a gratulációkat!"

Éltető korábban ebben K-1 szabályrendszerben Európa-bajnokságot nyert, vb-címet pedig muay thaiban, kickbox light contactban és low kickben, valamint kempo karatéban szerzett.