Nincs verekedés, szóváltás volt, csókolom

2012.10.01. 13:15

A kalapácsvetés olimpiai bajnoka, Pars Krisztián szabadsága után visszatért Magyarországra, hétfőn megörökítette tenyérlenyomatát a Hírességek Falán. Az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón viszont nem ez volt a legfontosabb téma, hanem a postásügy.

Pars Krisztián ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a rendőrség, mert szeptember 21-én, Szombathelyen állítólag megvert egy postást, aki Pars barátnőjét szidalmazta.

„Számítottam erre a médiarohamra, de értsék meg, nem tudok semmi újat mondani, mert azt sem tudom, mi van a rendőrségi papírokban, a nyaralásomon nem foglalkoztam ezzel. Vasárnap este érkeztem haza, az első utam most reggel Budapestre vezetett."

„Pár dolgot hadd mondjak el: amit az összes médium átvett, hogy megütöttem a postást, nem igaz. Nem nyilatkoztam, nem is nyilatkozhattam ezt, mert amikor ez a hír kikerült, még tartott a rendőrségi meghallgatásom. Nincs verekedés, szóváltás volt, és csókolom. Öt perc múlva el is felejtettem, ezért is ért váratlanul a rendőrségi kihallgatás, hiszen én az egészen öt perc után túltettem magam. Nem értem, hogy a postás miért nem szólalt meg eddig, miért a Magyar Posta tette a feljelentést? Sajnálom, hogy az maradt meg mindenkiben, amit az első hírekből leszűrhettek. Közlekedési szabályok ellen vétettem, más ellen nem.”

Kifejtette még, hogy nem tudja, kinek áll az érdekében a lejáratása, egy biztos: megteszi a jogi lépéseket a szerinte valótlan tartalmú nyilatkozat miatt.

A rendőrség közleménye

A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - szabadlábon hagyása mellett - P. K. szombathelyi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2012. szeptember 21-én délután egy szombathelyi posta előtt - előzetes szóváltást követően - bántalmazott egy postai alkalmazottat, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőt a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a további eljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja le.