Mo Farah-ra a sportolók is szívesen emlékeznek

2012.08.14. 15:09
Az olimpikonok elárultak, mi volt a legnagyobb élmény számukra a londoni olimpián. Volt, akinek a Spice Girls fellépése.

A Heathrow reptéren felállított emlékfán hagyhatták legkedvesebb olimpiai emlékükről szóló üzeneteiket a nyári játékokról hazafelé tartó sportolók. Az éremszerzés mellett volt, akinek a Spice Girls, másnak a bevonulás jelentette a legnagyobb élményt - írja a Telegraph.

Az amerikai evezős Jamie Redman a házigazdáknak két aranyat nyerő Mo Farah-ra emlékezik legszívesebben. „Mo 10 ezer méteres futása annyira inspiráló volt" - írta üzenetében, míg Kayla Harrison az általa szerzett első amerikai dzsúdós aranyát emlete ki. Több atléta a Spice Girlst, valamint a nyitó- és a záróünnepséget is említette.

Mo Farah futása más sportolóknak is nagy élmény volt
Mo Farah futása más sportolóknak is nagy élmény volt

Női brit labdarúgócsapat a szigetországi szövetség döntése értelmében már biztosan nem lesz a riói olimpián, de a játékosok így is maradandó emléket szereztek a válogatottal. „Megvertük a brazilokat több mint 70 ezer ember előtt a Wembleyben" - idézte fel legjobb élményét a csapat kapusa, Karen Bardsley. A londoni olimpián a kanadaiak első aranyérmét nyerő tornász, Rosie MacLennan azt emelte ki, milyen örömmel skandálta győztes csapattársai nevét az utcán.

„Lefutni a 100 métert egy fantasztikus arénéban és a máltai zászlóval vonulni a záróceremónián volt a legnagyobb élmény" - emlékezett vissza a sprinter Diane Borg. Az amerikai gátfutónak, Kellie Wellsnek is az az atlétikai stadionhoz fűződik legkedvesebb emléke: „A tiszteletköröm, amit a stadionban futottam, miután megszereztem a bronzérmet százméteren". Az amerikai vitorlázó, Paige Railey annak örült, hogy testvérével lehetett ott a játékokon: „A húgommal együtt vonulhattam a nyitóünnepségen, köszönöm, Nagy-Britannia".

A sportolók üzeneteit egy kiadványban gyűjtik össze, a kötetet pedig a sportolók érkezését és elutazását segítő 1300 Heathrow-önkéntes mindegyike megkapja majd.