Sehol nem dobnak úgy, mint Nyíregyen

2013.04.17. 13:05
A második egyetemi kidobósbajnokság döntőjében a Sajtos Pogácsa kiütötte az egri Cokelereket, a harmadik helyre a torna legszórakoztatóbb csapata, a veszprémi Mit nem értesz 2.0 jött be.

Ki gondolta, hogy a kidobós tényleg sport?

Nem komoly sporteseménynek, inkább egyetemista bulinak tűnt a kidobósbajnokság döntője, de hamar kiderült, ez tévedés. Jól szervezett, egyértelműen előre megbeszélt, kidolgozott taktikát követő csapatok jutottak a legjobb négybe.

A bronzot a veszprémi Pannon Egyetem csapata, a Mit nem értesz 2.0 nyerte. Nem vették túl komolyan magukat, ki parókában, ki sisakban, ki macinak öltözve játszott, de kiemelkedően. A kupa átvételénél rapeltek, megénekeltették a közönséget, szurkolótáboruk tombolt.

Tiszta Hollywood

A döntőben a feltűnően atletikus Sajtos Pogácsák legyalulták az egrieket. 5-0 után a búcsúszettet odaadták nekik, csapatkapitányuk már a meccs közben letette a labdát a földre, énekeltette a közönséget.

A hollywoodias eredményhirdetésre (konfettieső, szponzorfal, cheerleaderek, folyamatosan beszélő műsorvezető) a pályát körbefutva, aztán négykézláb érkeztek, valószínűleg addigra már pár sör is elfogyott.

„Amikor megláttuk, hogy megint megrendezik a kupát, nem volt kérdés, hogy elindulunk és mindenkit legyőzünk. Ehhez szerencsére szép számmal sikerült lelkesítő szurkolókat is gyűjtenünk. Jelszavunk: vagyunk, akik vagyunk!” – mondta magabiztosan Erdős Zoltán, a győztes csapat kapitánya.

Médiakupa és rekordkísérlet

Hét egyetemi város, Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Veszprém, Pécs, Győr hallgatói indultak a második Cokeball Egyetemi Kidobós Kupán. Bármilyen egyetemi csapat jelentkezhetett, a területi selejtezőkbe azok juthattak be, akik a legtöbb szurkolót toborozták a Facebookon. A bajnokság egy hónapon át tartott, a selejtezők egyenes kieséssel zajlottak, a budapesti döntőbe a 185 indulóból nyolc csapat jutott. A médiakupát a Nemzeti Sport nyerte. A Sportmaxban volt egy rekordkísérlet is, közel 200 résztvevővel és 250 pöttyös labdával felállították az egyszerre együtt legtöbben kidobósozók magyarországi rekordját.