Fideszes exsajtófőnök lett a röplabdások elnöke

2013.04.30. 16:03
Poór Csaba
Poór Csaba

Poór Csaba lett a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke. A szervezet keddi tisztújító közgyűlésén 39-16 arányban megnyerte a szavazást a korábbi elnökkel, Tóth Tamással szemben.

„Nem én állítottam magam mellé a röplabdás társadalmat, hanem ők állítottak maguk mellé egy olyan vezetőt, aki tudja képviselni azt a hangot, amelyet közel fél éve hallatnak - mondta Poór Csaba, aki a CME Hungary Zrt. marketing és kommunikációs cég alapítója. - Nagyon sok helyen, ahol jártam, problémák vetődtek fel a szövetség működésével kapcsolatban."

Az új elnök hozzátette: hatalmas segítség, hogy a kormány kiemelt sportágként kezeli a röplabdát, amely így hamarosan komoly anyagi forrásokhoz juthat.

A Magyar Olimpiai Bizottság tavaly nyilvánosságra hozott koncepciójában a röplabdát abba a kategóriába sorolták be, amely 2000 óta nem ért el sikereket, nem emelték ki, és látványsportágak közé sem került be. A felháborodás után Orbán Viktor miniszterelnökkel találkoztak a szövetség vezetői, és nem sokkal később a röplabda is bekerült abba a csoportba, amely 10-15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül. A röplabda mellett az asztalitenisz, az atlétika, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás kapott támogatást.

Poór korábban többek között a szegedi fideszesek sajtófőnökeként nyilatkozott a Délmagyarnak.