Hidvégi nem indulhat a tornász vb-n

2013.09.07. 21:50

A lólengésben olimpiai döntős Hidvégi Vid nem lesz ott a tornászok szeptember végén kezdődő világbajnokságán, miután a szombathelyi Grand Prix-versenyen rosszabb eredményt ért el Kállai Zoltánnál.

A a 15 nemzet 90 versenyzőjét felvonultató rangos nemzetközi verseny a hazai tornászok számára az utolsó vb-válogató is volt. A férfiaknál már korábban eldőlt négy hely (Tálas Bence, Szabó Nándor, Vecsernyés Dávid, Berki Krisztián) az ötfős vb-csapatban. A korábbi válogatók után lólengésben egymás ellen 1-1-re álló Hidvéginek és Kállaynak azonban most kellett eldönteniük, melyikük utazhat Antwerpenbe.

A szombati egyéni összetett verseny során lovon mindketten hibáztak gyakorlatuk közben, ám a londoni játékokon nyolcadik Hidvégié volt a nagyobb rontás, ami világbajnoki szereplésébe került.
A lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián nem hibázott, s remek, 15,933 pontot érő gyakorlattal jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőbe.

Az összetett versenyben a nőknél hármas magyar siker született. Az első helyen Makra Noémi végzett, míg mögötte Böczögő Dorina, Divéky Luca volt a sorrend. A versenyt követően Draskóczi Imre női vezetőedző kihirdette kétfős vb-csapatát, melynek Makra és Böczögő lettek a tagjai.
A férfiaknál az egyéni összetettben a negyedik helyen végzett Babos Ádám volt a legjobb magyar. A versenyt a holland Bart Deurloo nyerte meg.

Eredmények:
férfi egyéni összetett:
1. Bart Deurloo (holland) 87,331 pont
2. Casimir Schmidt (holland) 83,765
3. Jevgen Judenkov (ukrán) 81,364
4. Babos Ádám 80,630
női egyéni összetett:
1. Makra Noémi 54,218 pont
2. Böczögő Dorina 53.176
3. Divéky Luca 51,151