Nyílt lesz az asztalitenisz ob, Póta nem indul

2014.02.28. 09:55

A hétvégén rendezik a 97. asztalitenisz országos bajnokságot, amelynek ezúttal - 2012 után ismét - a celldömölki Városi Sportcsarnok ad otthont. A házigazda klub 2006-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori versenyzője, Mercz Gábor emlékének ajánlja a viadalt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a nőknél lesz egy nagy hiányzó az utóbbi időben remek formát mutató Póta Georgina, ő egészségi probléma miatt nem tud asztalhoz állni. Távollétében többen is esélyesek a végső sikerre: Pergel Szandra korábban háromszor is döntőt játszhatott, de nyernie egyszer sem sikerült, Ambrus Krisztina tavaly meglepetésre lett első, s most akár meg is védheti címét, a többszörös bajnok Braun Éva mellett a rutin, a budaörsiek válogatott játékosa, Madarász Dóra mellett pedig a fiatalos lendület szól.

A férfiaknál Pattantyús Ádám a címvédő, de rajta kívül több korábbi bajnok is ott lesz az indulók között. A házigazda együttes játékosa, Fazekas Péter már három alkalommal is legyőzhetetlennek bizonyult, ráadásul 2012-ben is - amikor legutóbb Celldömölkön bonyolították le az ob-t - ő nyert. A négyszeres bajnok Jakab János is jó esélyekkel indul, míg Lindner Ádám 2002-es, Muskó Péter 2010-es, Vitsek Iván pedig 1992-es sikerét próbálja megismételni. A Dániában légióskodó, szintén válogatott Kosiba Dániel ugyanakkor még nem rendelkezik ob-elsőséggel, s a legfiatalabb generáció tagjai - Lakatos Tamás és Szudi Ádám - is meglepetést okozhatnak.

Női párosban Póta és Lovas Petra távollétében biztosan elmarad a címvédés, s így a tavaly ezüstérmes Pergel, Madarász duó a legesélyesebb a győzelemre. A férfiak hasonló számában Lindner és Gerold Gábor kettőse a címvédő, rajtuk kívül a papírforma alapján a Kosiba, Jakab és az ifjúsági Európa-bajnok Lakatos, Szudi páros szólhat bele a bajnoki cím sorsába.

Az ob győztesei és a helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek, egyesben 60 ezret, párosban fejenként 20 ezer forintot ér a bajnoki cím.

Az ob programja:

Szombat:

női páros, férfi páros az elődöntőig 10.00

női egyes, férfi egyes selejtező 12.00

női egyes, férfi egyes főtábla 1. forduló 16.30

Vasárnap:

női egyes, férfi egyes főtábla 10.00

női páros, férfi páros elődöntő 15.00

női egyes, férfi egyes elődöntő 15.30

női páros, férfi páros döntő 16.15

női egyes, férfi egyes döntő 17.00