Szerdán derül ki, kié lesz a sportolók Oscar-díja

2014.03.25. 13:01 Módosítva: 2014.03.25. 13:07

A malajziai fővárosban szerdán osztják ki a sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat. Kuala Lumpur, mint első ázsiai helyszín azért ad otthont az eseménynek, mert a Laureus Sportakadémia és a tavalyi házigazda, Rio de Janeiro között ez év elején megszűnt az együttműködés.

Az idén is az ismert kategóriákban hirdetnek végeredményt, díjazzák az előző esztendő legjobb férfi és női sportolóját, csapatát, az év felfedezettjét, legnagyobb visszatérőjét, legjobb extrémsportolóját és elismerést kap a fogyatékkal élő versenyzők legjobbika is.

A mostani jelöltek között ott van a spanyolok világelső teniszezője, Rafael Nadal, a jamaikai atléta Usain Bolt, a négyszeres Forma-1-es világbajnok német Sebastian Vettel, az NBA egyik sztárkosarasa, LeBron James és a Real Madrid futballistája, a portugál Cristiano Ronaldo. A nőknél az orosz Jelena Iszinbajeva, az amerikai teniszező, Serena Williams, a szlovén alpesi síelő, Tina Maze lehet a befutó. Amellett akár Nadal, akár Iszinbajeva az év nagy visszatérője kategóriában is kaphat szobrot.

Az elmúlt év legjobb csapata címre pályázik a Bayern München futballcsapata, a brazil labdarúgó-válogatott, Új-Zéland rögbiválogatottja, továbbá Vettel és James csapata, vagyis az F1-es Red Bull istálló, illetve az NBA-bajnok Miami Heat.