Mindenről kitálalt a doppingoló baseballsztár

2014.11.05. 18:03

A Miami Heraldhoz került dokumentumok szerint januárban, egy hivatalos meghallgatáson elismerte a Kábítószer-ellenes Hivatatalnak (DEA) Alex Rodriguez, hogy valóban használt szteroidkészítményeket, pedig ezt korábban végig tagadta.

A New York Yankees játékosa előbb 211 mérkőzéses eltiltást kapott úgy, hogy sosem produkált pozitív doppingmintát, pusztán lefoglalt dokumentumok, és egy miami klinika vezetőjének vallomása alapján tiltották el. Később ez 162 meccsre, vagyis egy teljes szezonra csökkentették, mely után október 29-én helyezték vissza az aktív játékosok közé.

A flordiai lap birtokába került 15 oldalas dokumentum szerint viszont hiába tagadta nyilvánosan a doppingszerek használatát, a DEA-nek mindent beismert, méghozzá meglepő részletességgel. Így az is kiderült, hogy valóban rengeteg féle készítményt kapott Anthony Bosch miami klinikájától, többek között tesztoszteronkenőcsöket, tesztoszterontartalmú gumicukrot, illetve növekedési hormont (HGH) tartalmazó injekciókat. Ezekért nagyjából havi 12 ezer dollárt, mintegy 3 millió forintot fizetett.

Nagyjából egy hete az is kiderült, hogy Rodriguez csaknem 1 millió dollárt fizetett saját unokatestvérének, Yuri Sucartnak, hogy az hallgasson a doppinghasználatáról. A 15 oldalas leiratban azt is szerepelt, hogy még 2010-ben Sucart hozta össze Boschsal, illetve Rodriguez arról is részletesen beszélt, hogyan tudta kijátszani Bosch segítségével a rendszeres doppingellenőrzéseket, hogy soha ne bukjon le.

A már lejárt büntetés után a mostani dokumentumok alapján nem kell újabb eltiltásra számítania a New York Yankees 39 éves játékosának.