Tévez dicsőséges visszatérése a West Ham-stadionba

2014.11.12. 13:13

A hétvégi Eb-selejtezők előtt barátságos meccsek nyitják a sort. Bízunk Dunga kapitány újabb győztes meccsében, Carlos Tévez sikeres visszatérésében és a masszív észt védelemben. Ezekre fogadunk szerdán.

Törökország-Brazília

V - 1,55

Norvégia-Észtország

Hendikepp (0-1) D - 3,15

Argentína-Horvátország

H - 1,22

Hol van már a félelmetes török válogatott? A legutóbbi vb-re és Eb-re sem jutottak el, a 2016-os selejtezőkben pedig három meccs után is nyeretlenül állnak, Izlandon 3-0-ra, a csehektől hazai pályán kaptak ki. Egy pontjuk van, azt is Lettországban izzadták össze. Tavaly november és idén május között volt egy hatmeccses győzelmi szériájuk, de azóta mindössze a dánokat, barátságos meccsen tudták legyőzni, nem is csoda, hogy a világranglista 46. helyére csúsztak vissza.

A brazilok a vb-kudarc után nemcsak kapitányt, hanem generációt is váltottak. A mostani keretben többnyire fiatal, leginkább Európában futballozó, motivált játékos szerepel. A törökök ellen az a Luiz Adrina is bemutatkozik, aki BL-csúcsbeállítást jelentő öt gólt lőtt a Shatar színeiben a BATE-nak. Ha figyelembe vesszük, hogy David Luiz, Luiz Gustavo, Oscar, Willian, Neymar is pályára lép, sok esélyt nem adunk az európai csapatnak, és bátran húzzuk be a kettest.

Érdekes meccs lesz az argentin-horvát is, amelyet Londonban, az Upton Parkban játszanak este. Helyszín azért is érdekes, mert a 2011 után visszatérő Carlos Tévez egy szezont játszott itt, és nem éppen békés körülmények között távozott a West Hamtól.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért is a Juventusban hétről hétre kiválóan teljesítő csatár bizonyítani akar, nagy kérdés Lionel Messivel mennyire értik meg egymást. A horvát csapat utolsó négy meccsét megnyerte, 11-0-s gólkülönbsége is dicséretes, de azt nem szabad elfeledni, hogy Ciprus, Málta, Azrbajdzsán szerepelt a sortban. Az argentinok legalább egy góllal jobbak lesznek, talán éppen egy Tévez-góllal.

És egy bátrabb tipp a végére. Az utolsó két meccsén Málta és Bulgária ellen is bizonyító Norvégia legyőzi az észteket, de arra ne tegyünk nagy pénzt, hogy sok góllal. A masszív észt csapat legyőzte Szlovéniát, aztán kikapott a litvánoktól és az angoloktól is. Ami fontos tény, mindhárom meccsen csak egy gól született. Tippünk szerint a két csapat között most sem lesz nagyobb a differencia.