Időzített bomba volt Berki Krisztián válla

2015.03.16. 11:01

Hétfő reggel a Sportkórházban megműtötték az olimpiai bajnok Berki Krisztián vállát, amelyre az edzésmunkáját és versenyzését is megnehezítő kopások és lerakodások miatt feltétlenül szüksége volt.

Az operációt vezető dr. Halasi Tamás, az Országos Sportegészségügyi Intézet sportsebészeti osztályának vezetője így tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot.
   

„A körülbelül félórás műtét jól sikerült, minden a terv szerint haladt. Mint osztályvezető - egyben a magyar tornászválogatott keretorvosa – én vezettem az operációt, a beavatkozást pedig két kiváló vállspecialista: Pavlik Attila és Hidas Péter hajtotta végre. A kulcscsont-vállcsonti ízület kitisztítására volt szükség, valamint a kulcscsonti végződés egyenetlenségének lesimítására” – nyilatkozta Halasi Tamás, aki az altatásból ébredő olimpiai bajnokkal már szót válthatott.

Berki vállrögzítővel már kedden elhagyhatja a Sportkórházat. Várhatóan május közepén kezdheti el gyógyultan az edzéseket, illetve folytathatja a felkészülését az októberi, glasgow-i vb-re, ahonnan a legjobb három egyenesen kijut az olimpiára.

Berki az októberi vb-n úgy szerezte meg a lólengés aranyérmét, hogy saját bevallása szerint 10-es 12-es fájdalmat érzett, de injekciókat kapott, így el tudta viselni.

Reggelizéskor a villa felemelése is fájdalmat okozott neki. Hitt abban, hogy megússza műtét nélkül, de mindez elkerülhetetlenné vált, mert gyógytornával és fájdalomcsillapítással nem múlt a fájdalma; illetve nem lehetett kizárni, hogy ugyanez a probléma nem jön elő a vb előtt, a legrosszabb időszakban.