10 perc alatt két arany az Európa Játékokon

2015.06.15. 09:14

A hétfői kajak-kenu döntőkben a magyarok kitettek magukért az első Európa Játékokon.

A női négyes a tőle várható eleganciával és fölénnyel, fél hajóval verte a második németeket 500 méteren.

Szabó Gabriella, Kárász Anna, Vad Ninetta és Kozák Danuta ült a hajóban. Kozák és Kárász mérkőzik meg majd azért az itthoni válogatókon, hogy az idei vb-n melyikük indulhat.

A páros ezer méteren a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és új társa, Szalai Tamás nyomta le a németeket. Ez az egység sokra lehet képes a jövőben is.

Kammerer kifejtette a Digisportnak, hogy azért örül nagyon, mert nyolc éve volt utoljára győztes páros tagja. És mivel teljes volt a mezőny, csak növeli az értékét ennek az aranynak.

A bronzérmes Vajda Attila nem volt csalódott. “Idén próbálom úgy felépíteni az ezer métert, hogy már a rajttól kezdve az élmezőnyben legyek, ne csak a táv második fele legyen erős. Ez a verseny bebizonyította nekem, hogy a rajtom, az első ötszáz méterem, sőt a 750 méter is megvan, de az indítás, amely az egy héttel ezelőtti válogatón nagyon jól működött, talán az utazás fáradalmai miatt ezúttal hiányzott. De nem vagyok elkeseredve, éremmel szerettem volna hazamenni Bakuból és ez meg is van, ráadásul idén nem ez, hanem a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság a fő verseny számunkra. Fontos, hogy továbbra is ezen az intenzitási zónán tudjak dolgozni, és akkor augusztusra minden rendben lesz” – nyilatkozta.

Hétfőn még több aranyunk is lehet, mert a birkózó Sastin Marianna döntős a 60 kilósok közt. Az elődöntőben 13 pontot ért el, ami kimagasló teljesítmény.

A fináléban az orosz Szvetlana Lipatova lesz az ellenfele. Ez a súlycsoport egyébként nincs az olimpiai műsorban, Sastin két éve az 59 kilósok között lett világbajnok Budapesten.