Európa Játékok: kvóta nélkül maradtak a magyar sportlövők

2015.06.21. 15:50

A férfi kisöbű szabadpuska összetett számában és gyorstüzelő pisztolyban sem jutott döntőbe magyar versenyző vasárnap, így eldőlt, hogy a bakui Európa Játékokon nem sikerült olimpiai kvótát szereznie magyar sportlövőnek.

A puskások 3x40 lövéses számában a már korábban riói indulási jogot szerzett Sidi Péter 1149 körrel a 13., míg Péni István 1143 körrel a 19. helyen zárt.

A gyorstüzelő pisztolyosoknál Jambrik István 562 körrel a 18. helyen végzett.

Bakuban minden számban egy-egy olimpiai kvótát osztottak ki. A magyarok közül a riói kvalifikációhoz a dupla trapos Bognár Richárd állt a legközelebb, aki ezüstérmes lett pénteki versenyében. Bognár mellett a puskás Zwickl-Veres Kata lőhetett döntőt Bakuban, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg légpuskában.

A puskások és pisztolyosok számára már csak a júliusi maribori 25, 50-méteres (és koronglövő) Európa-bajnokságon, illetve a jövő márciusi győri 10 méteres Eb-n, továbbá az augusztusi gabalai világkupa-versenyen lesz lehetőség kvótát szerezni. A koronglövőknél a maribori Eb, illetve a gabalai vk mellett a szeptemberi lonatói világbajnokság kínál esélyt erre. Utóbbi szakágban a dupla traposoknak csak Gabalában és Lonatóban adnak kvótákat.

A magyarok közül eddig Sidi Péter és a pisztolyos Tobai-Sike Renáta tekinthető olimpiai résztvevőnek, írja az MTI.