88 ütés: igazi kínzás egy labdamenetben

2015.06.25. 13:48

Szinte még nézni is fárasztó, olyan hosszú labdamenetet játszott egymással két tollaslabdázó a bakui Európa Játékokon. A spanyol Pablo Abian ráadásul szettet nyert a 88 ütéses menet végén.

Abian még a csoportjában találkozott az észt Raul Musttal. Az első szett nagyon szorosan alakult, 20-19-re vezetett Abian, és már csak egy pont kellett neki a szett megnyeréséhez, ehhez azonban nagyon meg kellett dolgoznia.

66 ütéses labdamenet tollaslabdában

A tollaslabda eleve gyilkos sportág a rengeteg gyors mozgás miatt, néhány másodperc alatt is óriási energiákat kell mozgósítani, de ha percnél tovább is tart, még inkább megviseli a szervezetet. A hosszú labdamenetet Abian végül egy hátra kiütött ponttal nyerte meg. A második játszmában már könnyebb dolga volt, 21-15-re győzött.

A világ leghosszabbnak jegyzett labdamenetében 108 ütésig jutott a vietnami Tien Minh Nguyen és a dán Jan O Jorgensen.

Abian elsőként ment tovább a csoportból, a harmadik helyen kiemelt játékos azóta már a 16 között is nyert, az orosz Vlagyimir Malkovot verte 2-1-re.

Abian sikerét egy kicsit a magyarok is magukénak érezhetik, a spanyol tollaslabdázó az Európa Játékokra Pécsen is készült. Tóth Henrikkel is tréningezett.