Hétéves, de már ott van a felnőtt pingpongosok vb-jén

2016.03.02. 07:15

Ha valakinek az apja a nemzeti asztalitenisz-szövetség elnöke, aki ráadásul elég gátlástalan is, az már hétévesen válogatott lehet. Így lett a Kuala Lumpur-i csapat-világbajnokság szenzációja a türkmenisztáni Igyas Agganazarov.

A vb-n egy csapatba négy játékost neveznek, közülük egy párharcban hárman játszanak ténylegesen. Az ifjabb Agganazarov eddig nem állt ki a csapat eddigi egyetlen meccsén, de így is minden idők legfiatalabb vb-résztvevője lett. Az persze aligha hihető, hogy a tudása miatt van ott a versenyen.

A türkmén szövetség elnöke, Agamvrat Agganazarov, Igyas apja, aki, úgy látszik, gyermekét felhasználva próbálja megvalósítani saját álmait.

„Azt akarom, hogy maximálisan használja ki a tehetségét. Az egész család és a türkmenisztáni csapat is teljes mértékben támogatja ebben" – mondta az idősebb Agganazarovot.  Bár úgy tűnik, hogy az esetükben a család és a válogatott egy és ugyanaz.

Igyast ettől függetlenül sokat is tesz azért, hogy jó játékos legyen. A nemzetközi szövetség cikke szerint két éve mindennap keményen edz. Az iskola után öttől nyolcig játszik. Már három országban járt nemzetközi tornán, idén januárban Kazahsztánból hozott el egy második helyet a 2007-ben vagy korábban született játékosok versenyéről.

A vb-n még nem kapott szerepet, de napi két órát így is végigütöget.