Ottó
21 °C
32 °C

Elhunyt a verseny alatt elgázolt belga kerékpáros

2016.03.28. 07:36

Kórházba szállítás után meghalt Antoine Demoitié belga kerékpáros, aki a vasárnapi Gent-Wevelgem viadalon bukott és elgázolta a versenyhez tartozó egyik motoros. A baleset és a tragédia körülményeit vizsgálják.

A 25 éves kerékpáros elesett a versenyen, majd elütötte egy motorkerékpáros a flandriai Sainte-Marie-Cappelben. Demoitié-t azonnal a lille-i kórház intenzív osztályára szállították, de az orvosok nem tudtak rajta segíteni. A halál beálltát hétfőn hajnalban közölték.

ob 6f6f3c antoinde-demoitie-vainqueur-surprise

A kétszeres Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador közölte, szigorítani kell a motorosok ellenőrzését a viadalok alatt. Az olasz Daniel Oss ezt írta ki a közösségi oldalára: „nem találok szavakat, nagyon dühös vagyok.” A holland Bas Tietema élesen bírálta a jelenlegi rendszert: „megvannak a kerekesekre, időjárásra, doppingra vonatkozó szabályok. De még hány balesetnek kell történnie ahhoz, hogy javuljon a versenyek biztonsága?”

Az ausztrál Michael Rogers a világszövetséghez (UCI) és a bringások szakszervezetéhez (CPA) fordult: „csak a tragédiák hozhatnak változásokat? UCI és CPA, a versenyzőknek most is szükségük van a segítségetekre!”

Demoitié halálos balesete mellett történt még egy súlyos incidens a hétvégén a kerékpársportban, Daan Myngheer ugyanis szívrohamot szenvedett a Criterium International alatt, ami után kómába is esett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!