Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Újabb 45 doppingesetet derítettek ki az előző két olimpiáról

2016.07.22. 12:57 Módosítva: 2016-07-22 19:56:46

Még mindig nem ért véget sem a 2008-as, sem a 2012-es olimpia. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újra sokkoló adatokat közölt, 30 pekingi és 15 londoni olimpikon doppingmintája lett pozitív a második hullámos újratesztelés során.

Egy török versenyző már megbukott

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingvétség miatt utólag kizárta a 2008-as pekingi játékokról a súlyemelők között női 48 kilogrammban ezüstérmes török Sibel Özkant.

A NOB pénteki közlése szerint a 28 éves sportoló újravizsgált mintájában a stanazolol nevű anabolikus szteroid nyomaira bukkantak, írja az MTI.

 A NOB közleményében azt írta, hogy a 30 pekingi sportoló nyolc országból származik, és négy különböző sportágban versenyeztek. Közülük 23-an érmet is szereztek a 2008-as olimpián, amit minden bizonnyal most elvesznek tőlük. Ahogy az első körben, úgy most is olyan sportolókra fókuszáltak, akik a riói olimpián is részt vehetnek.

Londonban két sportágban találtak újabb doppingeseteket, de ez a 15 minta kilenc különböző országból származó sportolóé.

A Magyar Olimpiai Bizottság - amint arról az MTI-t tájékoztatta - eddig nem kapott információt, hogy lenne magyar érintettje az ügynek.

Az újratesztelés folytatódik, a harmadik és negyedik hullámban végzett vizsgálatok eredményeit a riói olimpia alatt hozzák majd nyilvánosságra.

Az első körben 454 pekingi mintát vizsgáltak meg, abból 31 lett pozitív, de londoni csalókat is megfogtak, 265 mintából 23 lett pozitív.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.