Fiúk ellen meccsel a női pólóválogatott Rio előtt

2016.07.25. 15:13

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott egyaránt éremért utazik a riói olimpiára - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

„A legfontosabb dolog, hogy mindenki egészséges, és az a tizenhárom játékos, akit kijelöltem, százszázalékos állapotban a rendelkezésemre áll – nyilatkozta az MTI-nek Benedek Tibor. - Még az itthon edzéseken játszunk az U20-as válogatottal, ott pedig el tudjuk majd kezdeni azoknak az elemeknek a gyakorlását, amit eddig nem. Még közel két hetünk van, ott tartunk a felkészülésben, ahogyan azt előre megterveztük."

„Ugyan kvalifikációs tornát kellett játszanunk, de ez az előrelépésben óriási segítséget jelentett, hiszen három hetet együtt tudtunk dolgozni, ráadásul taktikailag nagyon kevés dolgon kellett változtatunk. Ez nagyon fontos, mivel csak azzal kellett foglalkoznunk, amit jól tudunk" – mondta Benedek.

A magyar férfi csapat a házigazda brazilok mellett a világ- és Európa-bajnok szerbekkel, a görögökkel, a japánokkal és az ausztrálokkal játszik majd a csoportban, a torna nyitómérkőzésén Szerbia lesz az első ellenfél.

„A pillanatnyi hangulatot befolyásolni fogja ez a mérkőzés, ha nyerünk, ha veszítünk, foglalkoznunk kell vele. Jó példa erre a 2014-es Európa-bajnokság, ahol ez első mérkőzésen megvertük őket, de a döntőben már nem sikerült. Minden esetre fel vagyunk készülve" – mondta a kapitány a szerbek elleni nyitányról.

A csapat egyik kulcsjátékosa, Varga Dániel szerint még van elég idő a rajtig : „Akármennyire is közelítünk a nyitómérkőzés felé, azért arra még van idő, hogy kemény fizikai edzéseken vegyünk rész. A mostani olimpiai felkészülésben talán az volt az egyetlen különbség, hogy ezúttal nem címvédőként utazunk. Ez már egy másik csapat, mint Kemény Dénes idejében, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb vagy jobb lenne."

A nők fiúkkal készülnek fel

Bíró Attila, az Európa-bajnok női válogatott kapitánya elmondta, napról napra fejlődik az csapat, erre szükség is van, hiszen még nincsen tökéletes állapotban.

„Olyan nyolcvanöt százalékos állapotban érzem a csapatot, de nekünk kettő, sőt, inkább három hét múlva kell majd topformába kerülni" – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

„Pörgetés, gyorsítás, a technikai dolgok finomítása van hátra ezen a héten. Játszunk a serdülő fiúválogatottal edzőmérkőzéseket, ami nagyon fontos, hiszen rendkívül komoly fizikummal rendelkeznek, mint az ausztrál, vagy az amerikai női válogatott. Brazíliában rögtön egy Sao Paulo mellett kisvárosba megyünk majd, ahol újabb fiúcsapatokkal folytatjuk a felkészülést" - mondta Bíró Attila.

A női válogatott a címvédő amerikai, a kínai és a spanyol csapattal játszik majd a csoportmérkőzéseken.

Benedek Tibor és Bíró Attila is kijelentette, hogy az éremszerzés a cél Rióban.

Mindkét magyar válogatott szombaton indul Brazíliába.