Kíváncsi, mi van egy sportoló bőröndjében?

2016.07.30. 11:52

Szombat reggel a magyar olimpiai küldöttség legnagyobb része utazott el Rióba. 33 úszó és a két vízilabda csapat is.

Mindig érdekes, miben láthatjuk majd viszont a sportolókat, mi van a bőröndökben. A Győri Úszó SE vezetőedzője, Petrov Iván tartott nekünk egy rögtönzött bemutatót a bepakolás előtt, és előre is elnézést kért, hogy nem fért fel minden a képre.

„Első blikkre úgy látom, ha esetleg eltévesztek egy kanyart az olimpiai faluban, a ruhatáram a Magellán-szorosig még éppen ki fog tartani. A MOB rendesen kitett magáért, mindenféle időjárásra felkészültek, de még a versenyzők kényes ízlésének is megfelelnek. Elsőre abban sem voltam biztos, hogy ezek a fiú cuccok-e. De megnyugtattak, ezek azok, és elég menők.”

A korábbi olimpiákon szerzett felszereléseket elajándékozta, ezért nem tudja összehasonlítani, de a ruhák egyébként is másodlagosak, mert versenyre mennek

„Olimpiára! Nem is versenyre. Péntek este volt az utolsó edzés, már csak a technika csiszolása maradt hátra. A sprinterek szinte már csak zuhanyoznak, mig Jakabos Zsu a 400 vegyesre azért még úszogat. Persze ebbe én lelkes amatőrként belefulladnék, de neki ez a pár kilométer már csak finomítás.”

Petrov, aki az ifjúsági úszók kapitánya, örült annak, hogy közvetlenül repülnek, mert az átszállás stressze nincs rajtuk.

13 órát repülnek, eközben mozogniuk kell, nemcsak a versenyzőknek, mindenkinek, mert a trombózisveszély nem tréfa.