2-0-ra vezettünk, de emberelőny sem volt elég

2017.04.09. 16:06

A magyar futsal-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Boszniával az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában. A pontvesztés azért is különösen fájó, mivel 2-0-ra vezettünk. Aztán az utolsó öt percre emberelőnybe is kerültünk. Így sem sikerül tartani az előnyünket. A legerősebb ellenfél, Azerbajdzsán ellen fejezzük meg a kvalifikációt.

Bár az első félidőben a bosnyákoknak is voltak helyzeteik, nálunk Dróth kétszer, majd Horváth egyszer a kapufát találta el. Bár az elején a bosnyákok kezdtek jobban, utána uraltuk a meccset, de csak majdnem gólig jutottunk el, háromszor is.

Aztán a második félidőben, a második percben Horváth Norbert szerzett vezetést, majd négy perccel később Dróth is betalált. Hogy, még jobb legyen a kedvünk, a 35. percben Szrdjan Ivankovics a második sárgáját is megkapta, így a hajrára emberelőnnyel mehettünk neki.

De ehelyett a bosnyákok jöttek nekünk. Az első félidő közepén szépítettek és két perccel a vége előtt az egyenlítést is megszerezték.

A közel egyenlő erők meccsét nem mi nyertünk, de még semmi sincs veszve. Nekünk jelenleg 4 pontunk van, a bosnyákoknak egy. A házigazda Azerbajdzsán minden bizonnyal legyőzi majd Albániát, így az első helyért a brazilokkal teli azeriekkel meccselünk. Ha kikapunk, akkor sincs semmi baj.

A másodikak és a hét csoport legjobb harmadikja játszik még a négy továbbjutó helyért. Az Eb-t 2018. január 30. és február 10. között Szlovénia rendezi.

Futsal, Eb-selejtező: Magyarország-Bosznia 2-2 (0-0). Gólszerző: Horváth (22.), Dróth (26.), ill. Mulahmetovics (31.), Pavlovics (38.),

További eredmény: Azerbajdzsán-Albánia 5-0 (1-0)

Az 1. fordulóban: Magyarország-Albánia 4-3, Azerbajdzsán - Bosznia-Hercegovina 5-4

Az állás: 1. Azerbajdzsán 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Bosznia-Hercegovina 1, 4. Albánia 0