Hosszú: Nap mint nap új világcsúcsokért dolgozom

2017.04.16. 12:33 Módosítva: 2017.04.16. 12:34

Hosszú Katinka a Blikknek adott interjújában arról beszélt az úszás és saját jövőjéről, és a folyamatos kitartásról, amit az edzés igényel. Az úszónő számára az itthoni világbajnokság abszolút prioritás, és egyébként is kőkeményen edz, 2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihent. 

Hosszú azt mondta, már nagyon várja, hogy újra hazai közönség előtt versenyezhessen, ilyenkor mindig elképesztő a hangulat, mai napig libabőrös lesz az itthon úszott versenyeinek emlékétől. Nem szokott érmekről beszélni, de nagy rajta a nyomás, hogy most jól teljesítsen. 

Nap mint nap azért dolgozom, hogy összejöjjenek újabb egyéni rekordok, természetesen ez nálam világcsúcsot jelent. (...) Reggelente öt-hat órát edzek, és saját magam kell mindennap „meggyilkolnom” ahhoz, hogy ez érjen is valamit!

- mondta Hosszú a Blikknek, és hozzátette: jól megy a készülés.

Hosszú arra bátorítja a tehetséges gyerekeket, hogy aki szeret úszni, az ússzon. A profi sporthoz viszont a tehetség mellett rengeteg munkára is szükség van, de sosem szabad feladni, és mindig tanulni kell a hibákból. A Blikk kérdésére Katinka azt is elmondta, hogy már évek óta tervezik, hogy gyereket vállalnak edző-férjével, Shane-nel, de mivel a versenysporttal ez nem összeegyeztethető, ezért csak 2020 után vágnak majd bele.