Elutasította a rendőrség a nyomozást Németh Szilárdék ellen

2017.08.05. 13:09 Módosítva: 2017.08.05. 13:11

A "rendőrség" nem indított nyomozást a birkózószövetség egy alapítványnak áttolt 2 milliárd forintos tranzakciójával kapcsolatban.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szombaton fölényeskedő Facebook-posztban jelentette be, hogy elutasították azokat a feljelentéseket, amiket azért tett Szél Bernadett LMP-s képviselő és egy helyi szocialista képviselő, Szentenczky János is (akinek amúgy Németh kitakarás nélkül simán kirakta a Facebookra a személyes adatait), mert szerintük mégiscsak gyanús, hogy Németh Szilárd a birkózószövetség elnökeként dönthetett úgy, hogy a csepeli birkózóakadémia építésére elkülönített kétmilliárd forintot egy, az általa létrehozott, és az ő címére bejelentett alapítvány kezelje. 

A feljelentéselutasítás-részletből kiderült az is, hogy a megszüntetésről szóló határozatot a feljelentők mellett a Fővárosi Főügyészségnek is megküldték. Hogy az ügyészség szerint is rendben van-e, hogy a beruházást az a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány fogja majd felügyelni, ami Németh Szilárd lakhelyére van bejegyezve, még nem világos.

Ilyen konstrukcióra amúgy nem találtunk példát, hiszen a sportszövetségek munkája, pénzügyei a szövetség elnöksége illetve a felügyelőbizottsága által könnyen ellenőrizhető, és így számukra, továbbá a szövetséghez tartozó egyesületek és a nyilvánosság számára átláthatóak.

Ennek ellenére Németh szerint ettől nem kuszább, hanem átláthatóbb lesz a beruházás.

A magyar sport mélyrepüléséről és a honi birkózás jelenlegi állapotáról ebben a cikkünkben olvashat.