Egy NB I.-es focicsapat meccsein akut probléma lett a sördobálás

2017.09.30. 17:08

Súlyos lépésre kényszerítette a Haladás labdarúgó-csapatának vezetőségét néhány felelőtlen szurkoló.

A  szombathelyi csapat honlapján megjelent közlemény szerint amióta a soproni albérletben játszik a csapat, annyiszor kellett már ki rájuk büntetést kiszabnia az MLSZ-nek sördobálás és sörlocsolás miatt, hogy mostantól kénytelenek az általános tiltás eszközével élni. Ahogy a közlemény fogalmaz:

A szezonból hátralévő soproni bajnokikon a nyitott lelátóra semmilyen italt sem lehet felvinni.

Minden együttérzésünk azoké a vétlen Haladás-szurkolóké, akiknek ezentúl ital nélkül kell kibekkelniük egy magyar bajnokit. Ugyanakkor a nyilatkozat fényében a klub lépése teljesen érthető.

12
Fotó: haladas.hu

Miként a közelmény fogalmaz:

"A Sopronban eddig lejátszott 28 mérkőzésünk közül 5 alkalommal büntetett az MLSZ sörbelocsolás, avagy söröspohár bedobása miatt, összesen 1.150.000,- Ft értékben."

Bár a büntetés összege is elég jelentős tétel ahhoz képest, hogy micsoda ostobaságért kellett kifizetni, ám a drasztikus lépést elsősorban a szektor-, illetve stadionbezárástól való félelem motiválta. A klub szerint hiába azonosították be az elkövetőket valamennyi esetben, az MLSZ ezt nem fogja enyhítő körülménynek tekinteni, ha ismét repülne a korsó (műanyagpohár).

A következő lehetséges büntetésről igen meggyőzően írnak:

A következő büntetés lehet:

  • figyelmeztetés (ezen már túl vagyunk)
  • szövetségi ellenőr küldése (ezen is már túl vagyunk)
  • pénzbüntetés (ezen is már túl vagyunk)
  • szektorbezárás: következő lépés 
  • stadionbezárás: azután következő lépés

Sőt, a klub még azt is hozzátette, hogy az MLSZ ténylegesen figyelmezette őket, a következő lépés az ominózus szektor bezárása lesz. Ezt megelőzendő tiltották ki valamennyi italt – nemcsak a sört! – a nyugati, vagyis a nyitott lelátóról. A fedett lelátón ellenben továbbra is szabad a fogyasztás, csak a nyugati lelátó szurkolóval lett baromira kitolva.

Nekik viszont tényleg elég sanyarúan néz ki az ősz. Nem elég, hogy a hazai meccsekre is el kell autózni Sopronba, még fagyoskodhatnak is ködben, esőben bárminemű ital vagy akár csak egy meleg tea nélkül.