Világkupa-negyedik lett Rasovszky Kristóf

2017.10.21. 16:48

Rasovszky Kristóf nyolcadik lett a FINA nyíltvízi úszó világkupa-sorozat hongkongi záróviadalán, így összetettben a 4. helyen zárt, ami hatalmas teljesítmény. A 20 éves veszprémi úszó idén csak nyíltvízi versenyben 138 750 métert úszott le.

Az összetett harmadik helyéért harcoló Rasovszky gyakorlatilag végig vezetett Hongkongban, de a végére elfáradt és bedarálták az ellenfelei.

Amikor tizenöten harcolunk a dobogóért, akkor azért szokott lenni bunyó, és most én jártam rosszabbul, kétszer is a víz alá nyomtak, így háromszáz méterrel a cél előtt nagyjából tizenhatodik voltam. Ehhez képest tényleg elégedett vagyok azzal, hogy az utolsó százon már a hatodik helyért tudtam komolyan küzdeni

- mondta Rasovszky, akinek ez volt az első teljesen felnőtt szezonja. 

Ő volt egyébként az egyetlen, akinek a férfiak közül háromszor is sikerült győznie: csak az első, Abu-Dhabi verseny sikerült rosszabbul (ott 47. lett), ezt követte a három győzelem, és a mostani nyolcadik hely. 

Hongkongban a nők között ismét rajthoz állt Olasz Anna, aki végül a 12. helyen végzett, összetettben pedig nyolcadik lett.