Már csak minimális fájdalmai vannak az olimpiai bajnok tornásznak

2017.11.21. 19:59

Jól halad Berki Krisztián felépülése a szeptemberi vállműtéte után, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak már csak minimális fájdalmai vannak.

"Egészen jól haladok a gyógytornával, lazul a vállam, egyre nagyobb mozgástartománya van. A legutóbbi orvosi konzultáció is ezt erősítette meg. Sokat kell nyújtani, és már komolyabb feladatokat is végezhetek" - idézte az UTE tornászát a magyar szövetség keddi sajtóközleménye.

Berki kezelésében már a masszázsterápia is szerepel, illetve heti egy alkalommal vizes gyógytornát végez, ami a sportoló szerint "elég fárasztó, de nagyon hasznos".

A tornász elmondta, hogy gyógytorna közben még vannak minimális fájdalmai, de a hétköznapi során ezek egyre kevésbé jönnek elő. Ha Berki operált válla továbbra is ilyen ütemben javul, akár már januárban visszatérhet a tornaterembe, és megkezdheti az erősítéseket.

"Nagyon várom már, hiányzik a tornatermi rész, de türelmesnek kell lennem. Be kell tartanom minden utasítást, nagyon oda kell figyelnem, nehogy rásérüljek, és még nagyobb legyen a probléma" - fogalmazott London olimpiai bajnoka.