25 évet kapott a tornászokat zaklató amerikai csapatorvos

2017.11.23. 16:45

Január 12-én kezdi meg minimum 25 éves börtönbüntetését az 54 éves Larry Nassar, aki az amerikai tornász-válogatott orvosa volt. Az ítéletét súlyosbíthatják, akár 40 évet is rács mögött tölthet.

15 éves, vagy fiatalabb lányokat zaklatott, a háromszoros olimpiai bajnok Gabby Douglas megerősítette, ő is az áldozatok közé tartozik. Fájdalmas volt neki eddig a hallgatás, de most már végre őszintén lehet beszélni a rendkívüli megaláztatásról.

Két másik 2012-es olimpiai bajnok: Ali Raisman és McKayla Maroney is feltárta a múlt titkait. A londoni olimpián Nassar volt az amerikai csapat egyik orvosa.

A tárgyaláson nem tagadott, beismerte, orvosilag nem volt indokolt, hogy kesztyű nélkül érintse meg az áldozatok nemi szervét.

„Rettenetesen sajnálom, ami történt. Olyan volt az egész, mint mikor egy gyufa fékezhetetlen erdőtüzet okoz. Őszintén bízom abban, hogy a teljes gyógyulás eljön az életemben” - mondta bűnbánóan.

Az amerikai szövetség nagyon sajnálja a történteket, együttérez az áldozatokkal. Az érintettet kirúgták, miután kiderült, hogy milyen bűnei vannak.