Hosszú testhosszal nyert háton, Kapás döntős

2017.07.28. 12:12

A vizes világbajnokság péntek délelőtti előfutamából Hosszú Katinka a második legjobb idővel jutott tovább 200 háton úgy, hogy saját futamában egy testhossznyit vert a mezőnyre, és végül 2:07.30-as idővel ért célba, ami összesítésben a második eredmény volt. Ezzel természetesen ment tovább az esti elődöntőbe, ahová Burián Kata is bejutott a tizenegyedik idővel. 

A délelőtti előfutamok egyik nagy meglepetését

a tizenhét éves Milák Kristóf szállította, aki juniorvilágcsúcsot jelentő 51.23-as idővel zárta a 100 pillangó előfutamát.

Összesítésben ez az ötödik legjobb idő volt, vagyis továbbjutott. Milák arról beszélt a futama után, hogy tudta, jó időt kell majd úsznia, és maradt még benne erő.

A továbbjutás sikerült Cseh Lászlónak is, az 51.55-ös ideje a tizedik legjobb volt a mezőnyben.  "A második ötven nem volt az igazi, kicsit darabos volt, remélem délután jobb lesz" - mondta Cseh.

A férfiaknál az 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim és Takács Krisztián állt rajthoz, utóbbi a tizenhatodik idővel ment az elődöntőbe, Lobanovszkij viszont a tizennyolcadik lett, és kiesett. Nem sikerült a továbbjutás Molnár Flórának 50 méter pillangón, összesítésben a tizennyolcadik időt úszta. 

A férfi 4x200-as gyorsváltónk a tizedik helyen végzett péntek délelőtt, és lemaradt a döntőről. 

800 női gyorson Kapás Boglárka és Késely Ajna is rajthoz állt, előbbi a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, Késely a kilencedik helyen végzett összesítésben, azaz lemaradt.