Erdei Zsolt szombaton vívja következő meccsét

2001.08.28. 12:19
A szeptember 15-ére kitűzött, ám Dariusz Michalczewski sérülése miatt elmaradó ökölvívó gálán ismét ringbe lépett volna Kovács István és Erdei Zsolt is. A gála elmarad, ám "Madár" így sem marad mérkőzés nélkül, hiszen ezen a hétvégén, egy számára még ismeretlen ellenfél ellen mérkőzik.
Erdei Zsolt
Kokót jobban megviselte a meccs elhalasztása, rossz volt őt látnom szomorkodni - mondta Erdei Zsolt az Index érdeklődésére arra vonatkozóan, hogy mennyire okozott számukra traumát a szeptember 15-ei gála elmaradása. Olimpiai bronzérmesünk hozzátette még, hogy Kokó már nagyon várta a visszatérést, egy jól sikerült felkészülés után jó erőben volt, ezért érintette őt "övön aluli ütésként" a hír, hogy nem bokszolhat. Szerettei hiánya is megviselte atlantai aranyérmesünket, így jelenleg hazautazott családjához.

Erdei azonban nem marad meccs nélkül, mint mondta, ő is csak ezen a héten - pontosabban hétfőn - tudta meg, hogy hétvégén egy berlini gála keretében a kötelek közé lép. Miután ő lett a gála utolsó beugrója, így az első meccs az övé, az azonban még számára is rejtély, hogy ki lesz az ellenfele.

Madár elmondta, nem zavarja őt, hogy két héttel előrébb csúszott az összecsapás időpontja, ez a hét elég a "formahegyezésre". Nagyon jó formában érzi magát, akár még egy címmeccset is bevállalna. De nem akar kockáztatni, sem ő, sem a csapat: tudják, hogy erre legjobb esetben is csak jövő tavasszal kerülhetne sor.

Erdei szerint az Universumnál rá még nem építhetnek komolyabb gálát, és most, hogy Kokó elvesztette világbajnoki címét, másik hazánk fiára sem. Kicsit furcsa így egyedüli magyarként itt lenni, de szerencsére a kedvesem velem van. Ám a szombati - remélhetőleg győztes - meccs után mi is utazunk haza - zárta mondandóját eddig veretlen profi ökölvívónk.