Kokó győzedelmes visszatérése

2001.12.15. 20:34
Erdei Zsolt Jesse Corona felett aratott - viszonylag - könnyű sikere után Kovács Istvánon volt a sor, hogy folytassa a magyar öklözők diadalmenetét. Nos Koko megfelelt ennek az "elvárásnak" és a meccset végig irányítva magabiztosan verte nicaraguai ellenfelét. A nap főmérkőzésén Dariusz Michalczewski megszerezte profi pályafutása 45. győzelmét.
Kovács István legutoljára június 16-án vívott tétmérkőzést. Akkor egy ország szenvedett traumát, amikor Julio Pablo Chacón a 6. menetben kiütötte. Ezután, még az is megfordult a fejében, hogy befejezi az ökölvívást. Végül azonban úgy döntött, nem fejezheti be sikeres pályafutását egy hazai pályán elszenvedett vereséggel.

Most a Dariusz Michalczewski - Richard Hall WBO világbajnoki címmérkőzés előtti felvezető találkozók sorában a nicaraguai José Alfonso Rodriguez várt rá. Nehezen jött létre a találkozó, hiszen az eredetileg kijelölt ellenfél nem érkezett meg - nem mert repülőre ülni - így az Universumnak gyorsan kellett egy ellenfelet találnia.

Erdei: Technikai K.O. a 4. menetben
Erdei Zsolt kilencedik profi összecsapásán is diadalmaskodott. A népszerű Madár ezúttal Jesse Corona ellen nyert. Végig a magyar öklöző irányította az összecsapást, ellenfelének momentumai sem voltak. Az amerikai edzője a negyedik menet végén unta meg az alárendelt szerepet, és bedobta a törölközőt.

A nicaraguai elmondhatja magáról, hogy eddig még soha senki nem ütötte ki. Ezt talán annak is köszönheti, hogy az első menetben például folyamatosan menekült Koko elől. A második menetben folytatódott a fogócska. Rodriguez menekült, Kovács pedig amikor elérte, megrendítő pofonokkal zavarta meg a menekülése közben.

A harmadik három percben előjöttek a már megszokott Kokó mosolyok, leengedett kéz, ami azt bizonyította, hogy ő is érezte, jobb ellenfelénél. Az első három menet egyértelműen a magyar bunyós fölényével telt, ám a negyedikben magára talált ellenfele. Ekkor már Koko arcán és testén is csattantak ütések, Rodriguez úgy érezte, lehet keresnivalója.

Az ötödik menetben aztán minden a régi kerékvágás szerint zajlott, azaz szinte csak Koko ütései "ültek", ellenfele szinte csak a meneküléssel foglalkozott. Rodriguez ütései nem voltak előkészítve, így nem nagy veszélyt jelentettek atlantai olimpiai bajnokunkra.

A nyolcadik, záró menetre egyértelműen a szurkolók támogatását élvező magyar bokszoló fölényével került sor. A záró három percben aztán mindenki tudtára adta, hogy ezt a találkozót csak ő nyerheti, nagyon megverte Rodriguezt. A pontozók egyöntetű véleménye alapján egyhangú pontozással diadalmaskodott.

Ezek után csak bízhatunk benne, egyelőre esze ágában sincs visszavonulni.

Kokó élvezte a bokszot
Kokó a mérkőzés után az RTL Klubnak elmondta, hogy bár volt benn egy kis félsz a találkozó előtt, de ez hamar elszállt, amikor meghallotta a magyar szurkolók bíztatását. A bokszot élvezte, és örül a sikeres visszatérésének. Ellenfeléről elmondta, hogy egy rutinos, öreg rókát ismert meg benne. Arra a kérdésre, hogy mennyire gondolta komolyan a visszavonulására tett célzásokat, mosolyogva csak annyit mondott, ez most már meg se fordul a fejében.

A nap főműsorszámának tartott Dariusz Michalczewski - Richard Hall WBO világbajnoki címmérkőzés kicsit álmossan indult, ám aztán mindkét résztvevő -hűen a hírnevükhöz - támadni kezdett. Az amerikai, a hosszú kezei nyújtotta előnyét nem tudta kihasználni, a Tigris remekül védekezett, ellencsapásai pedig rendre ültek ellenfele fején vagy testén.

A profi boksz szépségeit bemutató nagy adok-kapok közepette - hála Michalczewski balegyeneseinek - Hall szeme felrepedt, és a 11 menetre szinte nem látott egyik szemére. Így a mérkőzésvezető másfél menettel a találkozó hivatalos vége előtt leléptette Hall-t. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Tigris 45. mérkőzését is megnyerte, 38. K.O. győzelmét aratva.