Klicsko egyre közelebb kerül Tysonékhoz

2002.02.09. 13:04
Vitalij Klicsko pályafutása 32. mérkőzésén megszerezte 31. győzelmét. Az "áldozat" ezúttal az amerikai Vaugh Bean volt. Klicsko bízik benne, hogy legközelebb már Lewis vagy Tyson ellen öklözhet.
Az ukrán Vitalij Klicsko folytatta menetelését a nehézsúlyú profi ökölvívók között. Az Universum öklözője 32. profi összecsapásán, a 31. győzelmét könyvelhette el. Kovács István és Erdei Zsolt klubtársa ezúttal az amerikai Vaugh Bean ellen nyert, mégpedig a 11. menetben technikai k-o.-val.

Következhet Lewis vagy Tyson

Vitalij Klicsko
Sikere egyben azt is jelenti, hogy megvédte a Boksz Világszövetség világbajnoki övét. Az ukrán bunyós és stábja bízik benne, hogy mihamarabb létrejön a Lennox Lewis-Mike Tyson összecsapás és akkor Klicsko lehet a mérkőzés győztesének kihívója.

Bean eddigi 45 meccséből mindössze hármat vesztett el és ez volt pályafutása első kiütéses veresége. Az amerikai, aki 22 centivel és jó pár kilóval kisebb Klicskonál, a találkozó után úgy fogalmazott, miután tudta, hogy ellenfele erősebb, ezért megpróbálta kifárasztani, és az első adódó alkalommal kiütni.

Csak a 6. menetig volt kérdéses a találkozó

Nos ez a számítása nem vált be, hiszen Klicsko nem akart fáradni, sőt a 6. menettől egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, akit csak a játékvezető mentett meg a nagy veréstől. A találkozót a 11. menetben szakította félbe a mérkőzésvezető, miután az amerikai bunyós, már képtelen volt védeni magát.