Bokszgála a Pólusban

2002.04.12. 15:47
Színre lép Nagy János, az emberi pitbull, Rubin Olivér, Tyson földi helytartója, Isaszegi, Balogh Zoltán és Takács Zoltán, meg a Felix Promotions dán különítménye.
A legeredményesebb magyar bokszmenedzser, Rácz Félix egyre kevésbé idegenkedik a budapesti helyszínektől. A korábbi években kizárólag vidéki nagyvárosokban rendezett sikeres gálákat. Néhány hónapja egyértelműen kinőtte a kőbányai Imperial edzőtermet, ahol a korlátozott befogadóképesség miatt

Füzesy Zoltán
A ma esti gála több versenyző számára felkészülési állomás a Dubai-ban május 8-án rendezendő Félix-gála előtt. A nagy érdeklődéssel várt Isaszegi-Lakatos elmarad, pedig a műértő közönség igen várja a két technikás, tapasztalt harcos vérre menő presztízscsatáját. Isaszegi Róbert így egy Vlado Várhegyi nevű, amatőrben VB ezüstéremig és olimpiai részvételig jutott ellenféllel bokszol. Ugyancsak elmarad a félnehézsúlyú Ott Gábor fellépése, aki tipikus munkahelyi balesetet szenvedett: árnyékolás közben odébb tette a tükröt, ami ektört és elvágta a kezét. Kalocsai "Kacsa" Zoltán, aki legutóbb a Péntek esti frászok-gálán vesztette el magyar bajnoki címét Komjáthi László ellen, szintén megsérült.

A nyolc pár azonban meglesz: a "Kisszakállas", Szakállas Ferenc öccse (Tamás) cseh ellenféllel bokszol, Nagy János, a kispehelysúly alanyi pitbullja moldáv felhozó partnerrel készül a Dubai gálára. A meccs 6 menetre van kiírva, Dubaiban is annyi lesz, utána jöhetnek e nyolcmenetesek.

Milan Mirkovic, a Felix Promotions svéd légiósa többször meccselt már Magyarországon, és bár mindig nyert, egyelőre nem lett belőle közönségkedvenc. Mikael Nilssont mintha már láttam volna valahol, de nem emlékszem rá, most a szlovák Rafael Tibor ellen bunyózik, aki volt már Péntes esti frászokon ellenfél, és nagyon jó. Balogh Zoltán, aki lelki nyugalom, játékintelligencia és sokoldalúság tekintetében is kiemelkedő, és a múltkor épp Rafael Tibort verte, most a konkurens magyar ökölvívó menedzser, Veres László szegedi versenyzője, Veres Csaba ellen vív egy tisztázó jellegű négymenetest.

Takács Zoltánt láttam a múltkori Péntek esti frászokon, de nem sokáig: az első frásztól kifeküdt az ellenfél. A legnagyobb közönségsikerre a titkos magyar megasztár, Rubin Olivér számíthat. A civil életét Kubik Rezső néven élő nehézsúlyút a külföldi nyelvi nehézségek miatt keresztelte át Rácz Félix - Michael Buffer valószínűleg 12 menet alatt sem birkózna meg a "Rezső" fonetikájával. Rezsőnek még csak két meccse volt, a harmadik előtt Olaszországban gyakorlatilag megmérgezték. A mérlegelésen még minden rendben volt, másnap viszont egész nap csak hányt, hányt és hányt; az olasz ellenfél menedzsmentje csak élőben jött rá, hogy a rekordja alapján (két meccs tokkal-vonóval) semmi különösnek tűnő magyar már a puszta nézésével is nyer legalább két menetet.

Kubik "Rubin Olivér" Rezsőt korai lenne még bárminek kikiáltani, de egy-két-három éves távlatban bármi leeshet neki. Alkatra kicsit durvább, mint Tyson, fiatal, motivált, szorgalmas, és ifj. Füzesy Zoltánnál jobb kezekben nem is lehetne. Legutóbbi ellenfele Budapesten sajnos csak egyetlen menetet bírt, ráadásul nem tudta kiütni, csak száz százalékosan leamortizálta az elsőben, a másodikra pedig nem jött ki. Remélhetőleg a mostani moldás Dan Ocoisan tovább húzza, hogy a közönségnek is jobb legyen.

A rendezvény este fél kilenckor kezdődik a Pólus műjégpályája helyén.